Lantionpohja-, inkontinenssi- ja äitiysfysioterapia

Virtsankarkailu eli virtsainkontinenssi on kiusallinen ja usein vaiettu vaiva. Kansainvälisen määrityksen mukaan virtsainkontinenssilla tarkoitetaan mitä tahansa tahatonta virtsan karkaamista.

Yleisimmät virtsankarkailun muodot ovat ponnistusinkontinenssi, pakkoinkontinenssi ja sekamuotoinen inkontinenssi. Kaikissa inkontinenssimuodoissa fysioterapiasta on mahdollista saada apua

  • Ponnistusinkontinenssissa virtsa karkaa esim. hyppiessä, aivastaessa, yskiessä tai raskasta taakkaa nostaessa.
  • Pakkoinkontinenssi määritellään siten, että tulee pakonomainen tarve virtsata ja virtsa karkaa. Tähän liittyvät virtsarakkolihaksen tahattomat supistelut.
  • Sekamuotoinen inkontinenssi sisältää sekä ponnistusinkontinenssin että pakkoinkontinenssin piirteet.

 

Ennen fysioterapiahoidon aloittamista on syytä käydä lääkärillä, jotta saadaan poissuljettua tulehdukset ym. lääkärin hoitoa vaativat asiat.

Fysioterapiaan tullessa fysioterapeutti selvittää virtsankarkailun tai lantionpohjan lihasten toimintahäiriön syyt. Fysioterapialla pyritään vaikuttamaan lantionpohjan lihaksiin, joita voidaan tutkia ja harjoittaa esim. EMG- hoitolaitteella. Asiakas saa mukaansa myös yksilölliset kotiharjoitusohjeet.

Äitiysfysioterapia

Raskausaika, synnytys ja siitä palautuminen ovat isoja mullistuksia naisen kehossa. Palautuminen synnytyksestä tapahtuu luonnollisesti omassa tahdissaan, mutta sitä voi tukea fysioterapian keinoin. Fysioterapian avulla voidaan jo raskausaikana tai sen jälkeen hoitaa ja ennaltaehkäistä mahdollisia vaivoja kuten vatsalihasten erkaumaa, virtsan pidätysongelmia, lantion alueen kiputiloja, imetyksestä tai vauvan kantamisesta johtuvia lihasjännityksiä jne.

Lantionpohjafysioterapiaan voit tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman. Ajanvaraus puhelimitse numerosta 03-3142 5800 tai nettiajanvarauksella.

Anna palautetta palvelustamme

    Valikko