LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA

Lantionpohjan kuntouttamisesta hyötyvät niin naiset, miehet kuin lapsetkin. Ikä ei ole este lantionpohjan kuntouttamiselle. Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä kuten:

  • virtsan ja ulosteen pidätyskykyyn liittyvät ongelmat (esim. ponnistus-, pakko- ja sekamuotoinen inkontinenssi)
  • emättimen laskeumat
  • lantionpohjan kiputilat (esim. Vulvodynia)
  • lasten lantionpohjavaivat (esim. yökastelu, ummetus)
  • iän mukanaan tuomat vaikutukset lantionpohjaan (esim. vaihdevuosien ja eturauhasongelmien vaikutukset)
  • lihaskalvojen ja lantionpohjan lihasten kireyksistä johtuvat lantionpohjan toimintahäiriöt

Fysioterapiassa ohjattu harjoittelu on motivoivaa ja se perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, jolla pyritään vaikuttamaan erityisesti lantionpohjan lihasten toimintakykyyn. Tutkimisessa ja harjoittelussa voidaan hyödyntää lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa mittaria (biofeedback) ja tarvittaessa fysioterapiassa käytetään myös elektroterapiaa eli sähköhoitoa. Asiakas saa mukaansa yksilölliset kotiharjoitusohjeet.

Fysioterapiassa huomioidaan myös muut lihasryhmät ja kehon toiminnot, jotka vaikuttavat lantionpohjan toimintaan. Lantionpohjan lihaksiston harjoittamisella on positiivisia vaikutuksia myös seksuaalitoimintoihin sekä keskivartalon ryhtiin ja tukeen. Otamme fysioterapiassa asiakkaan huomioon kokonaisuutena, ja tavoitteena onkin asiakkaan hyvinvoinnin ja elämänlaadun paraneminen!

Meille voit tulla joko lääkärin kirjoittamalla lähetteellä tai ilman lähetettä. Ennen fysioterapiahoidon aloittamista olisi kuitenkin suositeltavaa käydä lääkärillä, jotta saadaan poissuljettua tulehdukset ym. lääkärin hoitoa vaativat asiat.

Ajanvaraus puhelimitse numerosta 050-5511541 / Matleena Vepsäläinen, 03-3142 5800 / Kuntsu tai nettiajanvarauksella.

Anna palautetta palvelustamme

    Valikko