X°CRYO Huippukylmähoito – paikallinen apu kivunlievitykseen

X°CRYO huippukylmä on suomalaisen Cryotech Nordicin kehittämä paikallishoito, joka hyödyntää innovatiivista teknologiaa, mikä mahdollistaa hoidetun alueen lämpötilan laskemisen sähkökompressori- ja lämmönsiirtotekniikalla.

Sähkökäyttöinen X°CRYO-hoitolaite toimii ilman nestemäisiä kaasuja ja on näin ollen turvallinen käyttää. Huippukylmän vaikutukset ovat moninkertaiset vaikkapa perinteiseen kylmäpussiin verrattuna. Sen toiminta perustuu siihen, että hoidettavan alueen lämpötila lasketaan hetkellisesti ja huomattavasti. Lämpötilan lasku aiheuttaa aivoissa ja hermostossa termoshokin, jonka johdosta kehon omat apumekanismit saapuvat hoidetulle alueelle. Aivot siis lähettävät viestin, että hoidettava alue vaatii tasapainottamista lämpötilan laskusta johtuen, jonka johdosta esimerkiksi tulehdustiloja voidaan laskea tehokkaasti. Paikallinen kylmähoito nopeuttaa kehon omaa kykyä laskea tulehdustilaa sekä poistaa nestettä hoidetulta alueelta. Kivunhoito kylmälaitteella perustuu siis kehon omiin luonnollisiin mekanismeihin, eikä kipua hallita lääkkeillä.

Huippukylmähoitoa on käytetty tehokkaasti jo vuosikymmenien ajan lihaskipujen ja niveltulehdusten helpottamiseen, vammoista – ja leikkauksista toipumiseen, urheilijoiden suoristuskyvyn parantamiseen ja yleisen hyvinvoinnin edistämiseen. Kylmä voidaan laittaa myös ennen harjoittelua, jolloin sen vaikutukset parantavat liikehallintaa ja vähentävät kipua, jolloin haastavammatkin harjoitteet onnistuvat paremmin.

Lähes mitä tahansa kehonosaa voidaan hoitaa paikallisella kylmähoidolla. Tyypillinen hoitokerta kestää vain 2-3 minuuttia.

Jo yksittäisestä hoitokerrasta on hyötyä, mutta tehokkainta hoito on sarjana otettuna esim. 3 tai 5 kertaa  1-2 viikon aikana vamman/leikkauksen jälkeen tai reuman pahenemisvaiheessa.

Huippukylmä hoidosta on paljon erilaisia terveydellisiä hyötyjä ja siitä saavat apua monet eri kohderyhmät.

Tässä esimerkkejä hoidon vaikutuksista

  • Nopeuttaa toipumista vammoista, leikkauksista ja rasituksesta
  • Helpottaa kroonisia kipuja ja niveltulehduksia
  • Soveltuu urheiluvammojen, selkä-, niska- ja hartiakipujen, nyrjähdysten ja muiden pehmytkudosvaurioiden hoitoon
  • Vähentää turvotusta ja nestekertymiä
  • Nopeuttaa lihasten palautumista ja vähentää maitohappoja
  • Tehostaa aineenvaihduntaa
  • Lisää liikkuvuutta

Meillä on käytössä myös X°CRYO-erikoiskasvomaski, jonka avulla voidaan parantaa kasvojen verenkiertoa, vähentää turvotusta, lisää kollageenin tuotantoa sekä auttaa finnien ja ihosairauksien hallinnassa.

Anna palautetta palvelustamme

    Valikko